Leta i bloggen

15 september 2015

EU splittras ....nu spricker EU...

Schengen ---  fri rörlighet, inga tullar, en grundbult i EU. Så lätt gick det att negligera en en tagen överenskommelse. Vid varje kris kan man alltså ge blanka faan i vad man sagt tidgare.  
.....EU spricker.... EU sprack.....EU har redan spruckit....
Moln Siilli 006ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!      #flyktingkrisen
Pil Siilli 006
Cat Suprised (1)
                                       Vad i ...hel-EU-ete????

(Utdrag ur DN.SE 2015-09-12)


Toppmötena avlöser varandra och på många håll i Europa har invånare manifesterat en vilja att hjälpa människor i nöd. De kommande toppmötena blir avgörande för hur EU ska se ut i framtiden.

 Det vi ser i Europa i dag är ett ”race to the bottom”. Det ska inte vara för bra för flyktingarna. Det ser man framför allt i södra Europa. Den andra linjen är signalpolitik, som i Danmark.

 Det som händer nu är ett uppvaknande. Vi måste göra något, ­annars finns det risk att systemet kollapsar, att Dublinförordningen sätts ur spel. Det är en inställnings-fråga. Man kan inte ekonomisera allt. Man kan inte ekonomisera detta att rädda andra människors liv.Det behövs en ­attitydförändring, en insikt om att det handlar om människoliv, inte siffror.

Att få fler länder i EU att ställa upp blir den centrala frågan framöver.Mycket av motståndet ligger i en rädsla, ”klarar vi det här?”. Vägskäl är ett nyckelord. Vi står vid olika vägskäl. Det handlar om vilket samhälle vi vill ha. Globalt är klimatfrågan också ett vägskäl. Vi kommer vi att se ett ökande antal "klimatflyktingar". Det hänger på ett starkt och bindande klimatavtal i Paris i december COP21. Det är mycket som måste hända framöver.

Det hänger på att det finns en politisk vilja att genomföra det.

>>>>Finns det en? Jag ser inte det....nu spricker EU...!!!