Leta i bloggen

07 september 2015

Ansvar i politiken -- ett skämt


Förfaller som politiker oavsett nivå, vare sig EU eller på hemmaplan, kan tänka sig förhandla om vad som helst. Utsläppsrättigheter har vi hört till leda, att köpa sig fri från miljöförstörelser.

Nytt på agendan per idag är att EU förhandlar om att länder skall kunna köpa sig fria från ANSVAR för att medverka i att ta emot flyktingar i den värsta folkvandringen sedan andra världskriget. Att bara tänka tanken att börja diskutera på denna nivå är skrämmande. Förtroende för de EU-förtroendevalda närmar sig botten.

Leken sandlådan fortsätter och man kan bara ifrågasätta kompetensen och den humanitära intelligensen ("HQ"?) hos vederbörande. En skam är vad det är. Inte ett uns av moral och etik.

Ur Omni 2015-09-07
Handel med flyktingkvoter i EU
 EU-POLITIKEN Ett förslag om att EU-länder tillfälligt skulle kunna köpa sig fria från ansvaret för flyktingkvoter diskuteras av tjänstemän i Bryssel, skriver Financial Times. Det skapar en möjlighet till frivilliga beslut, säger en källa från ett östligt EU-land till tidningen. Tidningens källor understryker också behovet av ”objektiva skäl”. Exempelvis Polens önskan att ha beredskap öppen för en eventuell flyktingvåg från Ukraina om situationen där förvärras.
Sen fortsätter eländet på hemmaplan. SD Sverigedemokraterna fortsätter att trampa på i gyttjan, skitigare och skitigare blir dom. Åkesson tänker inte ta något ansvar för flyktingpolitiken alls, "för han har ju inte varit med om att fatta besluten".
Inte en tanke på att nå gemensamma mål, som i krisen med flyktingar måste ha en högsta prioritet.
Oavsett om det kommer 100.000 flyktingar till Sverige eller en enda finns problem som behöver hanteras. Så för dem som oroar sig över en dåligt fungerande integration kan det vara bra att redan nu veta: det anser Jimmie Åkesson inte är hans ansvar att lösa.

Mitt förtroende har han inte lyckats få -- nu är det inte ens möjligt. The Bottom i Nådd !
Så himla bra att få veta!

Ur DN 2015-09-07: SVERIGES MOTTAGANDE.
I onsdags gick centerledaren Annie Lööf en duell i invandringspolitik mot SD:s Jimmie Åkesson. Under en av ordväxlingarna ombads Åkesson svara på hur han och partiet vill minska den segregation man så gärna hänvisar till.
”Jag behöver inte ta ansvar för den politik som ni har skapat”, menade han – vilket är anmärkningsvärt enligt DN:s Amanda Björkman.
”Att som folkvald svära sig fri från ansvar är anmärkningsvärt”, skriver hon i en ledare och fortsätter:
”För dem som oroar sig över en dåligt fungerande integration kan det vara bra att redan nu veta: det anser Jimmie Åkesson inte är hans ansvar att lösa.”

Vissna dagar kan BARA bli bättre -- vi står på botten i politiken just nu